Autolening met BKR aanvragen
Als u op zoek bent naar een mooie auto en daarvoor ook de financiën wilt gaan regelen bent u hier op de juiste plek om daar informatie over te krijgen. Maandelijks worden er meer dan 10.000 autoleningen verstrekt in Nederland. Vele mensen zien hun auto als een investering voor jaren, en lenen daarom met een gerust hart enkele duizenden tot tienduizenden euro’s.

Autolening met BKR toetsing regelen bij de autodealer
Aller eerst kunt u op het eerste gezicht denken dat een financiering bij de dealer hartstikke voordelig is en de lage rente haalt u over om ook daadwerkelijk een lening af te sluiten. Toch is dit vaak onjuist. Waarom? Omdat dealers de lage rente kunnen garanderen juist omdat ze de korting die u op de autolening krijgt, bij de prijs van de auto erbij rekenen. Dus stel u koopt een auto van € 5000 en u neemt een autofinanciering van € 2000 euro tegen 3%, terwijl u ergens anders 6% zou betalen: dan wordt er dus 3% van € 2000 euro bij de autoprijs getelt. In deze casus gaat het nog om weinig geld maar dit bedrag kan behoorlijk oplopen ook afhankelijk van de looptijd van de lening.

Voor- en nadelen van autofinanciering bij de autodealer
1. Lage rente, mits u ook korting op de auto bedingd is dat voordeliger.
2. Alles in één keer geregeld zonder apart afspraken te hoeven maken.
3. Als u al klant bent van de dealer krijgt u vaak extra korting.
4. Mogelijk nadeel: lagere rente is vaak verrekend in de autoprijs waardoor u alsnog meer betaalt.

Autofinanciering met BKR bij de bank aanvragen
Natuurlijk biedt de bank u ook mogelijkheden om een autolening te krijgen. Bedenk wel dat banken u vaak hogere rentes bieden dan mogelijk als u al klant bent. Omdat vaste klanten meestal graag bij de vertrouwe bank een krediet afsluiten. Verstandiger is om tóch even de rentes goed te vergelijken en dan pas over te gaan tot een definitieve keuze.